Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Väljer att denna gång citera Predikaren. Två tusen år har gått sedan detta skrevs. Så rullar världen vidare och inget förändras Vem orkar hoppas?


Allt har sin tid



GT, Predikaren kap 3

Bibel 2000:

ALLT HAR SIN TID

Allt har sin tid
Det finns en tid för allt
som sker under himlen:

En tid för födelse, en tid för död
en tid att plantera, en tid att rycka upp
en tid att dräpa, en tid att läka

En tid att riva ner
en tid att bygga upp
En tid att gråta, en tid att le
en tid att sörja, en tid att dansa

En tid att kasta stenar,
en tid att samla stenar
En tid att ta i famn,
en tid att avstå från famntag

En tid att skaffa, en tid att mista
en tid att spara, en tid att kasta
En tid att riva sönder
en tid att sy ihop

En tid att tiga, en tid att tala
en tid att älska, en tid att hata
En tid för krig, en tid för fred

Vad får då den strävsamme ut av all sin möda?




Fri vers (Fri form) av Bo Ejerstad
Läst 179 gånger
Publicerad 2015-08-15 07:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Ejerstad