Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rrrrrund


Kosmisk ända

Dagen tagit spjärn
Mellan människa och tid är allt på glid

Det eviga hemmet som hyser oss
-Planeten vår
-en underskön rundhet, evigt ändlös, skön ändå,
Vår alldeles egna kosmiska ända

Den mänskliga kantigheten ett mått att famna mjuka rundningar en stund, en inåtkram, oceaner av tillhörigheter med fylliga uppfyllelser å förgyllelser
Att glömma vår egen lite opassande passform, motsatser till Moder Jords magma oval

Dagen en avlång kantighet, en jämmerlig jämförelse,
men dess eviga upprepning förutan vore vi bara bloss
Vi skiner för alltid i nuets mjuka evighet




Fri vers (Fri form) av Mats Edin VIP
Läst 502 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2015-04-16 08:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Väl förtjänt uppmärksammad text. Sinnesberörande, river som upp nya spår i hjärnans vindlingar.
2015-05-03

  Yrre VIP
Oj, älskar dina ordsvängningar och din humor!!
2015-05-01

  KYREUS of Sweden
Klart
som spegelbilder
2015-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP