Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetens uppgift

En poets främsta uppgift
är det att lysa med ficklampan
eller är det att mörka vad
orden säger
borde man slita alla bokstäver isär
och bygga upp ett nytt alfabet
borde man skjuta upp alla metaforer i en rymdraket
kanske är det ens uppgift att
trösta alla med krossade hjärtan
eller att krossa alla dom som har lyckliga leenden
så mycket i livets skeende
vad är poetens uppgift
eller är uppgiften poeten
varför vända på allt
när det kan sägas enkelt och rakt ut
skriv




Fri vers (Fri form) av Ola Rydberg
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-16 22:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan