Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppet brev till alla som vill säga förlåt

Till alla er
som jag sårat
förlåt om jag
trampat på era tår
missat era fuktiga ögon
varit frånvarande i samtal
frånvarande i samlag
sagt nej till inbjudningar
sagt ja till andra
slått sönder glasbord och andra döa ting
förlåt till dig som jag slog ner
och sedan fyllde dina skor med piss
förlåt till den lärare när jag satt med boken uppe och skrev rakt ifrån
under ett prov
förlåt till den jag älskade men inte orkade längre
förlåt om jag gav upp för lätt
förlåt till mina barn
er smärta är min
Till alla er
som jag sårat
förlåt om jag missade saker jag borde ha kommit ihåg
förlåt om jag älskar dig för mycket så att jag inte kommer att hålla ut
förlåt om jag svarar lite för snabbt på mess utan att tänka mig för
förlåt om min hjärna försvann på en rullebör
förlåt om din kind är våt på grund av mig
Till alla er som jag sårat
jag har inte plåster så att det räcker
jag hoppas på ordspråkens magiska kraft
/tiden läker alla sår/
/det går över när du gifter dig/
jag är uppriktigt ledsen över allt det här
och förlåt även till mig själv
för att jag glömmer bort mig själv ibland
för att jag älskar för mycket för mitt eget bästa
för att jag ger mer än vad jag orkar
för att jag inte orkar gå till jobb trots att jag inte har råd med karensdagen
för att jag skriver förstår när jag egentligen inte orkar förstå
eftersom jag går sönder
för att jag måste göra saker jag egentligen inte måste
Till alla er som jag sårat
vilka vill ni säga förlåt till ?




Fri vers (Fri form) av Ola Rydberg
Läst 331 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-04-19 09:47



Bookmark and Share


  Smultris
Jag känner att jag också borde skriva en "förlåtdikt".

Fint Ola.
2016-01-28

  dubbelve
Starkt Ola
2015-04-20

  objekt3
gött, bra, barnsligt och rakt som sig bör

Piss (#)
2015-04-19

  Teresia Ridell
Synnerligen starkt, naket berörande bra !
2015-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan