Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Älg heter Alces alces på latin. Saab Sonett är en sportbil som slutade tillverkas på 70-talet. Författaren har personligen inget emot jakt el. jägare. Syftet är att dikta.


Älgen Alces

Älgen Alces är på språng.
Alces springer på långa ben.
Ångesten bryter stock o sten.
Drevet rusar snabbt i gång.

Älg ska skjutas i kväll -
helst direkt o gärna snart.
Älggryta med potatis så klart.
Mustig mat kokad på häll.

Inte är det Alces plan.
Det finns ju en sak.
Skogen döljer ett gammalt vrak.
Alces har meckat hela da´n.

Ett åk rätt o slätt -
den har gått många mil -
jobb med slägga o fil.
Ändå en fin Saab Sonett.

Något hopknycklad ja så klart
i en vacker Saab Sonett -
alldeles på sitt originella sätt -
kör Alces med väldig fart.

Trötta jägare vill göra kväll -
gärna direkt o helst snart.
Grönsaksgryta blir gott så klart -
mustigt vegetarisk lagad på häll.






Bunden vers (Rim) av kattipapper
Läst 234 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-20 13:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kattipapper