Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insåg värdet av att lyssna






Försökte slå dövörat till
ville inte höra den tjatiga rösten

Förgäves

Rösten kom inifrån

Det var min själ som talade
ville mig bara väl

Insåg värdet av att lyssna




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2015-04-24 09:23



Bookmark and Share


    GG
Hur ska man förklara..... Fantastisk dikt, helt enkelt!
2015-05-02

    ej medlem längre
Klockren!
2015-04-27

  Lars Hedlin
Mycket bra :)
2015-04-25

    ADI Nehlin
så viktigt det är att lyssna, väl fångat
2015-04-25

  Blomma-Stjärna VIP
när själen talar ska man lyssna - och jag vet att det inte alltid är så att man vill höra - en gång hände det mig att jag vaknade av att jag hörde telefonen ringa natt efter natt innan jag förstod att det var det sätt själen fick ta för att väcka mig!
2015-04-24

    Dan Myrbeck
Ja, det är nog klokt.
2015-04-24

  Rise Little One
Man kan inte komma undan den där rösten ...
2015-04-24

  Anya VIP
Jaa sannerligen gäller det att lyssna på sig själv. Humor och allvar på ett mycket bra sätt.
2015-04-24

    ej medlem längre
Där hjälper inte att slå dövörat till, den inre rösten går på andra våglängder.
Klokt att lyssna då!
2015-04-24

  Magdalena Eriksson VIP
Ja det kan va svårt att skilja dem åt... Bra skrivet tycker jag om att det som är oss själva närmast blir lite för självklart ibland tänker jag.
2015-04-24

    ej medlem längre
Underbart kloka ord.
2015-04-24

  Teresia Ridell
Ja lyssna inåt är också viktigt ! Bra skrivet !
2015-04-24

  lila fjäderblomman VIP
Insiktfull och vackert!
2015-04-24

  Sofhia Wirström
så viktigt att lyssna inåt
vi glömmer ofta
bort det tyvärr
i dagens alltmer
stressade samhälle
fint skrivet
bra förmedlat
2015-04-24

  P-E-H
Så klokt och fint diktat om den inre rösten som ska leda oss i rätt riktning i livet... mot lycka och inre frid.

Krävs mycket för att följa den, vissa gånger..
2015-04-24

  KattenKin VIP
Viktigt att lyssna inåt, där finns de rätta svaren. Synd att man bråkar med sig själv ibland och försöker ignorera det man egentligen vet.
2015-04-24

  Maj-Lis VIP
Svårt många gånger
2015-04-24

    ej medlem längre
Kloka, tänkvärda ord!
2015-04-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Att lyssna, är en konst. Både till det ens inre säger och även andra. Bra och tänkvärt skriftat.
2015-04-24

  Ingrid Trolle
Insiktsfullt
2015-04-24

  Åsa Njunjes
Ah så fint och befriande insiktsfullt drar jag en lång och skön suck efter att ha insupit denna.
2015-04-24

  louisegirl
Ja det är viktigt att lyssna inom <3
Bra ordat!
2015-04-24

  Marianne Räf
Jag kan ha svårt å koncentrera mig på
vad andra pratar om. Har fullt upp med
mina egna tankar. Borde lära mig att
lyssna bättre!
2015-04-24

    ej medlem längre
Så otroligt bra skrivet, ja man bör se det värdefulla i att lyssna.
2015-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP