Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett tragiskt levnadsöde

 

 

Hon var som en marionettdocka
styrdes av händerna som höll i trådarna

längtade efter att leva i frihet

efter många påfrestande år
kapades trådarna

frihetens stund var kommen
men det var för sent

hon fortsatte leva 
som om dom var kvar




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2024-04-17 10:10



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
I skyltfönstret dinglande på lösa boliner styrd på blandat, roat mängder?
I en lättvindig trivsel så långt sprattlat, där ”händer som fötter” skeendet för att få tankarna i annat.
…Färgglad nickedocka…

Undran om dockan själv tagit tag i sina inre sorger? Men tycks ha vunnit i alla fall sin terräng.
Sorgligt, men genom gränder för att finna sig.
2024-04-22

    King Faerin
Habits have the power of deities.
A bad habit in the territory of the compulsion is Lucifer incarnated.
2024-04-19

  BenGust VIP
Längtan bort från destruktivitet borde
alltid vara starkare än det som binder.

2024-04-19

  Öknens Ros VIP
Alltid svårt bryta invanda mönster.
2024-04-18

  Sparvögat VIP
Så tänkvärda ord ~ att vilja slå sig fri
men ej i själen kunna…
2024-04-18

  WyS VIP
Bra förmedlat kring hur invanda beteenden kräver lång tid för att
förändras. Risk finns för upprepning om
man flyr och inte har modet att konfrontera invanda mönster!
2024-04-18

  Blomma-Stjärna VIP
så tänkvärt! när vårt liv blivit präglat av tvång som blivit vanor... hur ta chansen när det yttre tvånget släppt att lösa upp vanornas/känslornas band - hur tillåta sig att förändras och ta för sig av livet?
att bara längta efter frihet hjälper inte långt....
så sorgligt om ett liv som kunde rymma mer frihet!
Bra beskrivet!
2024-04-17

  Kungskobran VIP
Dags att bryta upp för alltid utan smärta
2024-04-17

  La Magnólia VIP
Rubriken stämmer verkligen helt in på kvinnans livsöde. Ärren sitter för djupt, mönstret för hårt inristat för att kunna brytas. Hon längtar efter frihet men vet inte längre hur man klipper trådarna, hur man flyr.. Så mycket sorg och vemod ryms i dina ord.
2024-04-17

  Eva Helene VIP
Så väl beskrivet och tyvärr sant i många fall.
2024-04-17

  bittemi VIP
Bra formulerat om hur svårt det är att bryta mönster
2024-04-17

  Mats Edin VIP
Sorgligt vacker
2024-04-17

  Leif Daniel Isaksson VIP
ärr i själen sätter sina spår
2024-04-17

  Maria Sundelin VIP
Det är svårt att släppa gamla mönster
Kramar
2024-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP