Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spindelnätet

 

 

När jag putsade fönster
såg jag ett spindelnät
bakom en av gardinerna

ingen katastrof
men knappast hedrande heller

letade efter en spindel
men hittade ingen

nätet var dammigt
och övergivet

stod en stund och funderade på
om den var allergisk 

och av hälsoskäl gett sig iväg

för att spinna ett nytt nät
någon annanstans




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-04-19 09:39



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint och fyndigt skrivet. Själv tycker jag att spindlar är fantastiska i sitt vävbyggande.
2024-04-20

  Olof Lagerhorn VIP
Fint gestaltat av hur skeenden och
händelser lämnar spår i tillvaron.
2024-04-20

  Öknens Ros VIP
Jo, det händer att man får extra "hyresgäster" ibland. ;)
2024-04-19

  Kungskobran VIP
Spindel på väggen där
säg mig var du är
har du flytt för gott
eller bara kommit bort
2024-04-19

  Leif Daniel Isaksson VIP
Den kanske är på ett spinningpass? :)
2024-04-19

  Anya VIP
Vilken rolig fundering om spindeln är allergisk. Undra på vad den reagerar? Kanske poesi? :)
2024-04-19

  Gunnel Eriksson VIP
Spindlar är gärna inomhus
när det är vinterkallt och
sticker ut när det blir varmt.
Då är det dags att ta fram
dammsugaren Hedern tycker jag
att man kan hoppa över och bara
glad att man bor på marken.

2024-04-19

  Mats Edin VIP
Klok insikt om klok insekt
2024-04-19

  BenGust VIP
Även spindlar måste skapa sig sociala
skyddsnät.
2024-04-19

  Maria Sundelin VIP
Den hittade väl ingen mat
Kramar
2024-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP