Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om krig och fred, mörker och ljus

 

 

Krigens och tvångens mörka slöjor
hotar att släcka
fredens och frihetens ljus

lågan fladdrar betänkligt
men lyser fortfarande

ger mig en strimma av hopp
om att kunna leva i samförstånd

oavsett i vilket land vi lever
vilket språk vi talar
eller vilken religion vi tillhör

må fredens och frihetens ljus
lysa över världen

Medmänsklighet
är en variant av Allemansrätten

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2024-04-15 10:07



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Vacker dikt med freden och friheten som ledstjärna.
2024-04-17

  Blomma-Stjärna VIP
medmänsklighet
en allemansrätt!
- så bra!

instämmer i den önskan/bön:
må fredens och frihetens ljus
lysa över världen!
2024-04-16

  Sparvögat VIP
Du tecknar vishetens ord ~
Medmänsklighet ~ en variant
av allemansrätten ~ så bra sagt…
2024-04-16

  ULJO
"Medmänsklighet
är en variant av Allemansrätten2

Så bra.
2024-04-16

  Respons VIP
Kloka ord!
2024-04-15

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om vi aldrig får sluta
hoppas och arbeta för en bättre och
fredligare värld. De två sista raderna
är mycket bra.
2024-04-15

  BenGust VIP
Och medan det krigas förfars
natur, hav och luft vi andas.
Tid för naturåterhämning
går också till spillo.
God miljö för alla är banne mig
en rättighet.
Snacka om att då såga den gren
man sitter på.
2024-04-15

  Anya VIP
Läser din dikt som en vacker önskan eller bön.....vilken religion det än må vara.
2024-04-15

  Maria Sundelin VIP
Ja vi måste hålla medmänskligheten vid liv
Kramar
2024-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP