Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Sävsjö, där Bo och jag bodde runt millennieskiftet.


Ilonas Rulltårta



Ilona från Ungern bruka´ baka
bröd med mig, hos oss, en gång per vecka.
Vi bodde i en träningslägenhet.
Blev en och annan lättförtärd kaka -
- å sockrad, underbar kanelsnäcka!
Dessa bidrog, väl, till att man vart fet --
och fick sig så -till slut- dubbelhaka!
Skulle, nog, vem som helst kunna knäcka -
å få att rodna av förlägenhet!

Vi skulle grädda en rulltårta, god,
med grädde och hallonsylt som lager.
Men, hon gjorde, då, ett generalfel, -
- med fyllningen - å innan jag förstod, -
står Ilona å baket bedrager!!
Av sekunden, det gick, blott, en bråkdel!
El-vispen, i högsta hugg, med högmod, -
blandar hon grädde, sylt å borttager
så njutbarheten; jag fick, nästan, - Spel!

Vad var DET för knäppt tillvägagångssätt!?!
Jag tänker tillbaks, har svårt å förstå --
hur hon kunde kakan så förstöra!
Nåväl, sen dess, jag fått äta mig mätt
på kakor och bullar, många som så!
Å, skall många fler gånger det göra!
Alltid, går det, ju, inte så där snett, -
som med Ilonas rulltårta, ändå!
-MIG kunde det, i varje fall, störa!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-05-02 09:05



Bookmark and Share


  reinhold
skickliga rim.
2015-05-08

    ej medlem längre
Härlig berättelse med tydliga scener.
2015-05-08

    Dan Myrbeck
Synd det blev
pannkaka av
allt!
2015-05-06

  ULJO
Ett tilltalande bakverk minsann
2015-05-05

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlat om en rulltårta ur minnets arkiv!
2015-05-02

  Ronny Berk
väl gräddat, det poeta bakverket ...
2015-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf