Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud ser dig

Gud ser dig

På den långsynta
På den närsynta
Vilar blicken
På köttgrävaren
Det för sent sagda
Det för tidigt sagda
På den blinda
Det osagda
Vita duvor från fönstret
Gud ser dig
Gud ser dig

På den viskande
På den lomhörda
Slås hammaren
På vrålaren
Den fjäskande och hycklande
Skrynklaren och läskpappret
På tystnaden
Vita duvor från vatikanen
Gud hör dig
Gud hör dig

På smaklöshetens spis
På tunnsoppskokaren
Spys tuggandet ut
På den flytande gränsen
Det som skär sig
På det vidbrända
På tungorna i spilltråget
Vita duvor från fönstret
Gud känner din smak
Gud känner din smak

På träckhögen
På stankens låga höjd
Töms kadavermlölet
På fredsryggen
Under asätarfanan
Hackar kråka och fiskmås
Nattfarararnas slutgiltiga
Fjäderryckande
Inga duvor från vatikanen
Gud känner din lukt
Gud känner din lukt

Gud är kriget
Gud är döden
Innan den kallnar
Gud är ingenting
666


Korpmannen@hotmail.se









Fri vers av Roland Turesson
Läst 217 gånger
Publicerad 2015-05-05 14:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roland Turesson