Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Verser i maj.


Rolig Ramsa



Alla höres svamla,
om varandra ramla, -
unga liksom - gamla!

De har varit sedda, -
galet oombedda, -
i fel sällskap, rädda!

Den där Guden går
in i skön Metafor -
- å brukar räkna får...

... framåt nattekröken!
Ringer så till fröken -
å varskor om -- Göken !

Den galer med ett ljud, -
- som trotsar alla Bud!
Som det anstår en Gud!

Om du känner nått Hot, -
- svart som dynga å sot,
som riktas mot din rot, -

- tänk då bara på att :
-"Herren blir min, inatt...!"
Kommer med Lust & Skratt!

Sen, kan du koppla av --
- tills han, med käpp å stav,
ger dig det Ingen gav!

Nya morgondagar, -
som starkt oss behagar
kommer, ~ ingen klagar....






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 313 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-05-09 20:33



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Mycket rolig ramsa, särskilt med herren Gud som nattlig förförare, eller hur det nu var menat
2015-05-13

  ResenärGenomLivet VIP
Det var läckra rimverser...kul...
2015-05-12

    Dan Myrbeck
Ja gillar kuliga, korta strofer,
blir allt annat än katastrofer!
2015-05-11

  ULJO
Den var mycket bra. Humor som locka fram skrattet.
2015-05-09

  P-E-H
Härlig text! Gillar särskilt slutet.
2015-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf