Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Motstridiga viljor.


Krafter



Mamma ville gärna mäta
sina Krafter mot mina.
Hon får skylla sig själv --
om det blir HON, som
åker dit - för Lagbrott -- så att
det, bara, visslar om det !

Hitlers söner och döttrar, -- hur
många av dem, som faktiskt
lever, än, vet jag ej, -- de är
underliga, - som tror på den
underordnade Lydnad, som
deras föräldrar kräver av dem!

När min generation var ung,
hajade jag mycket lite av allt!
Nu, vet jag mer, -- men det
är fortfarande ett Gap till
Förkovrande i gedigen - -
Kunskap & Vetskap, jajamen!

Nånn (vem?) verkar ha vridit
mina överarmar, lite ur led;
Måste ha skett medans jag sov!
Det är inte KLOOKT vad många,
som vrålönskar mig bort ifrån
detta Livet, - ha ha ha !!! :D)






Fri vers av Marianne Räf
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-05-10 06:39



Bookmark and Share


  ULJO
Som vanligt levererar du. Fint gjort igen vännen
2015-05-13

    Dan Myrbeck
Underordnad lydnad
tillhör svunnen tid.
2015-05-11

  P-E-H
Ja, det finns stora motsättningar i vår värld. Stora och små. Det är bara att gå in och titta i vilken tvättstuga som helst så ser man var det börjar...

En härlig dikt.
2015-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf