Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrönor är till för att berättas, gärna utsmyckade rent personligt och i tredje led, verka ha en anstrykning av verklighet, som om det hänt påstå att det hänt och gärna någon man känt en smula eller vara släkt med, hört på resan till...


En förr så god vän till mig...




...ställde en gång sin nya och olåsta cykel
mot en vägg till byggnaden av ett
Löwenströmskt sjukhus i Upplands Väsby
norr om huvudstaden.

Den var tioväxlad
och hade kostat tusentals kronor i inköp.
Många år senare fick jag veta
hur han straffades.

Han tvingades gifta sig med en kvinna
med två barn
som var med i en (kristen?) religiös sekt.
Så kunde han gott ha det.

Om han inte var tokig innan
så blev han det nog då.
Tänka sig bara. Vi gick in i sjukhusets kiosk
för att köpa varsin strut med glass.

Då vi tänkte oss hem igen fick vi gå.
Han utan cykel och jag som i känslan
av full solidaritet
tvingade mig själv att inte resa med buss.

Det är just den här sortens sedelärande skrönor
och vilda berättelser
som skall få framtida läsare
att undra över frånvaron

av årstid, väder,
fågelsång samt
priset på såväl glass
som bussresor vid tiden ifråga.

I en riktigt gammal berättelse
minns jag att det
skrattades åt framtidens
löjliga prissättning.

Då en biobiljett skulle kunna tänkas kosta
"mer än hundra kronor"
eller att någon
med sina sinnens fulla bruk

skulle kunna tänka sig att betala
för att få prata med människor
som befann sig inom gångavstånd
från varandra.

Det var som ren science fiction.
Tag lärdom av detta
med att fresta andra
med en tioväxlad olåst cykel.

Ägaren kan tvingas känna sig tvungen
att ingå äktenskap,
lägga av med alkohol, spel
samt lägga sin oberoende frisbee på hyllan.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 472 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-09 02:50



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Så kan det gå!
Kram!
ML
2016-06-11

  Carola Bouvin
Vi bör alla tänka till! Så bra text!
2016-06-09

  Karina"Kia"
Denna va både lite rolig och att man får sig ett tänk och betänka!

Så kan det bli om man inte tittar sig omkring!
2016-06-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP