Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De har, just, passerat.


Turkosa timmar



Vad är det som växer
upp ur Nuets mylla ?

Små animerade monster
tjafsar uti teve-rutan.

Ätit de friska delarna
av en halvrutten banan.

Har varit, ganska, så sjuk
i idel turkosa timmar!

Grävde i det Förflutnas jord
å skåda´ Framtidens regnbåge.

Nuet var en tämligen grym
å manipulerande råtta!

Jag kastades runt i hörnen,
som en grannjyckens bit-trasa!

Men, jag har överlevt å är
på den mer Rätta Sidan, nu.

Korken flyter på vinpölen å jag
flyter på Samtidens Sinnesstämning.

Tusen piskrapp vill Ingen få!
(Straff: enligt Islamsk Lag!)

Aktar mig för röda timmar!
Föredrar, nog, faktiskt, de -- blå !





Fri vers av Marianne Räf
Läst 164 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-05-15 18:24



Bookmark and Share


  ULJO
bra framfört
2015-05-18

  ResenärGenomLivet VIP
Känns nästa som en "skrattar-bäst-som-skrattar-sist"-text...snyggt skrivet...
2015-05-18

    ej medlem längre
Gillar liknelserna:
"Nuet var en tämligen grym
å manipulerande råtta!

Jag kastades runt i hörnen,
som en grannjyckens bit-trasa!"
Kraftfull skrift.
2015-05-16

  P-E-H
Färgglatt och bra skrivet! Skönt att du mår bättre...
2015-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf