Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mänskofabricering.


9 månader



Snea hundar skäller
ilsket på Jesus Krist.
Vet vad högre smäller!
Han som ska komma sist, -
får va´ riktigt snäller!

Det vill jag och jag vet
att det är stor Ära
få älska honom het,
då han är mig nära
i vårt kärlekspaket!

Det är, ju, fantastiskt
hur det kan alstra liv!
Totalt fritt å gratis :
Ut kommer, kanske, Siv --
-- eller den lille Nils!

9 månader, blott, -
åsså finns där en ny,
som ut till Livet nått, -
- dess vanskliga gungfly,
där det växer slyskott.

Innan, jag föder dig,
skall den formas, din kropp,
som kille - eller tjej...
Finns liv, så finns det Hopp, -
- det är den härlig grej!

Sen, skall du gå din väg
å stå på egna ben, -
va´ finurlig strateg
ini framtiden sen;-
dansa med lätta steg!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 263 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-05-16 21:13



Bookmark and Share


  Bo Lövhalka
Mycket bra poeterat detta ...
2015-05-19

    ej medlem längre
Härlig story!
Sista versen är verkligt fin. Mycket, mycket fin.
2015-05-18

  ULJO
En text som gläder mig mycket
2015-05-18

    Dan Myrbeck
Ja, det är ju otroligt att det
fungerar så bra!
2015-05-18

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din text om livet!
2015-05-17

  Åsa Njunjes
Så fint den fick mig att le med hela kroppen och känna hur härligt det är med både "nytt" och "gammalt" liv.
2015-05-17

  P-E-H
Så fint!! Dansa med lätta steg, finns liv så finns det hopp... !
2015-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf