Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill ej va´ Satans fånge!


Spindelväv



Vet inte hur jag ska
förhålla mig till Allt!
Älskar han mig - eller...?

En kall vind drar
över våra huvuden.

Måste besegra Satan!
Bör jag ta Kriget på
allvar? Kan inte se
nånn fred inför mig...!

Onda moln tornar upp sig.-

Man kurar ihop sig ini
sin hydda å hoppas
att man ska klara sig!

Gång på gång, glömmer
jag det svåra : Kampen
mot Orättfärdighet, --
skuld å Otrohet!

Åter och åter, påminns
jag om det hemska, - som
en blommande värk!

Å, Satan rusar runt, likt
en skållad råtta eller så!

Säg, vad ska jag göra?





Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 142 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-05-22 14:53



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Människan för en ständig kamp
vare sig hon vill eller inte.
2015-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf