Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Slutdikten till "Apeleken".


Skuggade dagar



Dessa skuggade dagar!
Trots att jag det inte får,
går jag dit jag behagar -
å lägger veckor till år -
å trotsar era lagar!

Att det pågår en massa,
jag förmodas ej veta, -
så de ska kunna brassa
med synd, å jag får leta
mig sinnessjuk, är kassa--

- förhållanden jag tvingas
å framleva inunder! - - -
Kanske, nått bättre bringas
mig uti dån & dunder :
Ny framtid in kan ringas ....

Jag måste, nog, stå på mig!
Fienden får EJ vinna! - -
Den kan - enbart - skita sig!
Jag vill va´ en fri kvinna!
Mina koder får de ej! - -

De kan mig icke hindra
från å göra som jag tänkt!
Cynismen vill jag lindra, - -
när framtid ned sig har sänkt -
- å barnögon skall tindra !

*




Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-05-23 19:43



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Intressant dikt, mycket bra!
2015-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf