Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vrickade verser.


Vals i Våren



En groende vilja
jag känner i mitt bröst, -
som en daggig lilja --
- å det är långt till höst!

Klockan går så sakta!
Vart tar tiden vägen?
Man kan eftertrakta
Sommar, så enträgen!

Lillemor väntade
länge på den Rätte!
Till slut, hon hämtade,
dock, sin före Dette!

Han var ringrostig och
behövde dammas av.
Sen, vart det häftig Rock, -
tills båda lagts i grav!

Så illa kan det gå
- att tunga bits av tand, -
'då ej haspen är på!',-
- som Mor säger, ibland!

Det lyser i kvällen
av allsköns blida ljus.
Och, på andra ställen
är folk, nog, i ett Rus.

Själv, sitter jag här med
ingen mer, än mig själv,
nykter, - å minns jag stred
å avfyrade eld ! - - - - - -

Men, vart Bråket ledde -
vet jag, faktiskt, icke!
Som vi oss betedde!!
Lämna Fi i Sticket !





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-05-27 03:09



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Annorlunda, men mycket du och det gillar jag ju!
2015-05-27

    Dan Myrbeck
Underhållande!
2015-05-27

  Ronny Berk
väl valsat, den poesin ...
2015-05-27

    ej medlem längre
Jag är en stor förespråkare för denna fria skrivform - bra för sinnet.

Här gillar jag speciellt:
"Han var ringrostig och
behövde dammas av.
Sen, vart det häftig Rock, -
tills båda lagts i grav!"
2015-05-27

  ULJO
Verserna må vara vrickade men stor humor har du fått till och roliga var de att ta till sig
2015-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf