Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Personalen

tapeterna var femtio år gamla
korridorerna var hundra

de ledde fram till en kostym
som var fem

mannen som hade den på sig
levde i nuet
ej i det förflutna
som personalen påstod

han ville komma ut
personalen ville sitta kvar

de studerade kostymen noga
men visste inte
vilken av de fem män
kostymen föreställde
de hade framför sig
så för sin egen säkerhets skull
behöll de honom
inlåst

inte för att han var farlig
men om tapeterna rullade upp sig
och korridorerna blev ett stort rum
hur skulle de då
hitta ut

de var ju redan vilse




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-05-27 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson