Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hokus pokus filiokus

 

Magi försätt själen fri
vinka liv i detta hjärta
låt det svåra vara förbi
lätta all smärta

trolla trots hän
var mjuk
inte frän
stöp sinnet i sansat stuk

hårda hjärta gör det rätta
prestige har högt pris
gammalt groll lätta
spela roll, var vis

rost ärgar
själ av stål
härjar
lämnar hemska hål

kliv ur denna kista
än finns tid
innan du livet ska mista
så kärlek kring dig sprid

sudda allt svart
spola skam och skuld
gör ej dag till natt
ta gåvan av guld

åkalla karaktär
visa vad du är värd
linda in dem du håller kär
släpp ditt svärd

hälsans hemliga rit
stå emot
i sura äpplet bit
se inte allt som hot

kryp ur detta skinn
ringla som rök
hämndlystnad försvinn
med dystergök

 

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 548 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-05-27 16:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Obegränsad i sinnet. Bra.
2015-06-08

  Magdalena Eriksson VIP
Besvärjande röken ringlar
Du bland gudar och goda krafter minglar
Varför skriver vi? Till vem?

Frågan kommer upp ibland.
2015-06-01

  Anya VIP
Uppmaningar till någon...så läser jag orden. Hoppas den där hämndlystnaden försvinner.
2015-05-31

  maria kide
Den där trollformeln skulle behövas och göra susen även här, bland skärvor och besvär



2015-05-28

  Lars Hedlin
Rikt beskrivit med liv!
2015-05-28

  lodjuret/seglare VIP
Uppmanande poesi är också det poesiå
2015-05-28

  Nanna X
en fin besvärjelse!
2015-05-27

  i af apa
som en ringlande rök
av bön...

förkristen, magisk med
buddistisk känsla eller
bara en röst ur själen...
2015-05-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Som en bön om frid och ro för själ och hjärta. Skriven på fint rim.
2015-05-27

  Sommarina VIP
Mycket att brotta ner här. Skrivet i rim dessutom.
2015-05-27

  Marianne Räf
Många godbitar, här, inte minst
slutstrofen: "hämndlystnad försvinn//
// med dystergök---- klar tanke, där !
2015-05-27
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP