Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration av Anya


Barnatro

Fröken i tredje klass
hängde upp en karta
Det här är Sverige sa hon
pekade med pekpinnen
nerifrån och upp

Skåne ligger längst ner i söder
Lappland längst upp i norr.
Jag förstod inte vad en karta är
trodde att det var uppförsbacke
från söder till norr.

Känslan finns ännu kvar i kroppen
mot norr - uppförsbacke
söderut - nerförsbacke

Som vuxen flyttade jag norrut
men det har inte varit uppför.




Fri vers av Gunnel Eriksson VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-05-27 21:18



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Din korta text väcker många barndomsminnen...sista versen visar en vuxens värld...Bra skrivet!
2015-06-07

    Dan Myrbeck
Inte lätt
att vara
liten!
2015-05-28

  Njord
Härlig reflektion över ett barns tankar och den vuxna kvinnans slutsats
2015-05-28

  Anya VIP
Så roligt att få inspirera. Jaa barnets föreställningar kan verkligen sitta kvar. Känner igen mig.
2015-05-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ett barns tankar!
Som vuxen stämmer inte alltid kartan.
2015-05-28

    ej medlem längre
Fyndig och tänkvärd text
2015-05-27

    ej medlem längre
Det känns lite som att livet inte varit så uppåt där, eller det var inte backigt där? Bra skrivet!
2015-05-27

  walborg
Roligt att läsa
2015-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel Eriksson
Gunnel Eriksson VIP