Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill ej va´ passiv!


-Vilket Dilemma!



Att va´ helt passiv,
tycker jag ej om!
Blir smått aggressiv
av det, -- dessutom
är det inget liv!

Hur kan folk vilja
göra Ingenting?
Bara va´ stilla, -
å låta Allting,
va´ Mayas Villa!

Hade en ond dröm,
när jag sov, idag :
For fram i en ström
å kände mig svag,
lealös och öm!

Omkring mig jag såg
mänskor som jobba
i ett stort festtåg.
Men, mig de nobba :
Jag "till last" dem låg!

Å, jag fick höra - - -
Få saker som det
kunde mig störa :
--Skulle aldrig mer
ha nått å göra!

Får Fán bestämma,
så hamnar jag i
stan´s värsta Klämma :
Totalt sysslofri - -
--Vilket Dilemma!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-31 01:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf