Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om litte vad som helst.


I djupa tankar



Har du sett - vilket jädra knog!
Fåror, plöjda av Tidens Plog.
Och, blått regn över Längtans Skog.

Vår Farfar drog en gammal Vals.
Han var, ju, en riktig gaphals --
å tog det ej Piano, alls! - - - -

I området hörs skrik å skrän.
Stackars, den som har stark migrän,
av smärtan står på sina knän!

Låtsas som om allt vore luft...
Om man tvivlar på sunt förnuft,
så kan man få det, ganska, tufft!

Levande, vill jag alltid va´!
Livet, det är nånnting å ha !
Evigt min ande leva ska !

Det vill den, hellre än å dö!
En vinter ska komma - med snö.
Skall, ock, älska i sommarhö !

Det kommer å gå många år.
Jag vill inte verka för svår --
men vet ej -exakt- var jag står!

Är jag för dödshjälp - eller ej?
Kanske, är det, -Ja, - kanske -Nej!
Beror på Behovet, - så säg!

Jag är, nog, ingen lidare!
Men, en skojig rimsmidare!
Allt ska fortsätta vidare !

Framåt, jag mig sakta hankar.
Känner, än, - mitt hjärta bankar, -
- när jag är i djupa tankar.-





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-31 13:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf