Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu o då


Ovanunderifrån

NU
Pigg, förväntansfull, håret som jag trodde försvann är tillbaka på huvudet.
Sover bra. Inte dygnet runt.
Maten smakar, kan laga, gjorde plötsligt Hoummus.
Sötsyrliga röda tomater lyser på bänken.
Kokar färsk potatis, äter sill. Hungrig på riktigt.
Det luktar friskt av regn, det blåser ute.
Inne hos mej är det fint.
Gröna taggiga blad med vita ådror har nog ordnat till det här.
Vill ut och cykla fort i motvind eller vingla sakta med en hand på styret.
Känner kärlek, vilka vänner jag har, helt otroligt. Mitt hjärta dunkar skönt.
Tecknar konstiga roliga djurhus. Gråter lätt, känns så skönt.
Kan inte alls föreställa mej, bara i teorin läsa om hur det var nere i fängelsehålan.
Lika som då att föreställa mig ute i det fria.
Lyllo lyllo mej, håller i mig och vill stanna en lång stund här denna gång.


Vill gömma mej under mattan försvinna, men mattan tog slut.
Finns inget djup att dyka ner i bara dammråttor. Torr trist med mörka skuggor, Tomheten i egen hög person, lutar sig med stinna bröst och matar mig med intet.
Lyssnar utan att lyssna ser utan att se.
Kan inte gråta.
Alla människor är jobbiga,
starka och dom vill säger och gör så mycket.
Väntar på en ny dag och morgon, kommer den någonsin? Hur gör jag?
Minns andra dagar så oövervinnelig och lustfylld.
Var är springet var finns viljan till att äta något annat
än intvingat pulvermos.
Raderar och raderar, pappret smular sönder sej, fastnar under naglar och blir svart av snoret jag rullat ihop det med. Drömmer om skabb och löss, någon håller i mej och jag kan inte ta mej loss. Håret faller, känns som jag är kal på baksidan, virveln är stor som Kalahari. Lukten är blod, snor och snuset smakar så himla illa. Borstar och petar tänder så tandkött går sönder, badar hett men fryser ändå.
Ses säkert igen, Isåfall förhoppningsvis på ett kortare besök.




Övriga genrer av Undrar
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-03 10:50



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Wow å hon vaknade för solen drog sina linjer rakt igenom virveln.
2015-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Undrar
Undrar