Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det känns bra för stunden

Röker med öppet fönster
Vaknar med inrökt rum
Tjära upp i halsen
Hjärtat rusar
Tar en till
Ett tomtebloss för själen
i decembermörkret
Det känns bra för stunden

Dricker kaffe fast att
hjärtat rusar
Orkar inte tänka
Det känns bra för stunden
Hjärtat smattrar öppnar eld
En handgranat i bröstkorgen
Benbitar som konfetti
över himlavalvet
Det känns bra för stunden

Är inte det allt vi gör
som människor?
Vi distraherar oss
Det här kommer att göra ont
och jag kommer att låta det
Det känns bra för stunden

Tar en till
Kysser din hals
Ett tomtebloss för själen
Det känns bra för stunden
Jag låter det distrahera mig
Det känns bra för stunden
Jag låter det distrahera mig
Jag låter dig distrahera mig




Fri vers av Elsa Rohlén
Läst 311 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-06-06 16:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elsa Rohlén
Elsa Rohlén