Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlek - förr och nu.


Löv för vinden



I svunna tider fanns
det ofta verklig Chans
till underbar Romans,
då annans hjärta vanns !

Lustigt, blickar möttes.
Munnar, varsamt, blöttes.
Värre om nånn stöttes,
så att nävar höttes !

Man fick ta´t litte cool.
Älska som en blå Sol,
lyfta, lätt, på sin kjol,
kompad av skön fiol.

Kärleken, den va´strong.
Tarvades blomsterfång,
- en Historia, lång....
För andra, kanske, vrång!

Kanhända Ungen kom, -
som ett brev med Posten !
Å, vart blöjbyten, som
ett av många måsten!

Sen, om man hade Tur,
kunde det komma fler !
Man älskade likt djur, -
- som lejon sig beter !

I våra dagar är
det ej lika självklart
å behålla nånn kär!
Många gör en ny start!

Som ett löv för vinden
man i Livet fladdrar.
Går, att öppna grinden, -
- medans Etern pladdrar !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-06 21:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är nog lite för lätt nu för tiden att fladdra vidare istället för att ta tag i saken och göra något åt situationen...
en fin text som ger tankar...
2015-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf