Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vart leder Utvecklingen?...


Samhälle med Problem



I Början var Alla
eniga, - som sig bör!
Man delade lika.

Tiderna blev kalla.
Till Historien hör
att några vart - rika !

De hade fått Vittring
på grönare klöver, -
dit de börja´ vandra!

Ingen dålig gissning
är: knappt nått blev över
till de många andra.

Dessas magar knorra´,
på grund av brist på mat;-
Till Helvetet gick bron!

Sodom och Gomorra, -
- en tvivelaktig stat, -
- full av grå fattighjon.

-Vad kan detta hjälpa?!,
undra en direktör. - -
I samma ögonblick -

man sta´n börja stjälpa!
-För våra ungar dör!
Det finns ej annat Trick !

... Än, - vända upp å ned -
på hela Samhället! ! !
Som är så orättvist !

Men, om det bättre blev
på det dära stället,
vet jag ej, -- det förlist !





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-07 20:00



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Men jag tror du gått och blivit socialist - fint! :)
2015-06-07

    ej medlem längre
Ja man kan undra vart det bär iväg...
när vissa bara tar för sig och låter så många fara illa, och svälta...
Bra skrivet!
2015-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf