Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Minnets Arkiv.


Ett par Episoder



En klänning av fin taft,
jag minns jag en gång haft,
då när jag snurra på
Teatern, -- vid Ridå !
Med huvudet på Skaft, -
- men kjolen lyftes då!

Så trosan kunde ses!
Kände mig som en mes!!
Kaninerna skratta;-
Jag kunde ej fatta, -
å fräste, något hes:-
-Ni verkar ansatta!

*

Reste till Frankrike,
sommar´n -69.
Vandra i Solens gass.
Som - till Himlen ett pass -
ett Ljus, - utan like, -
rörde vid mig - med Kraft !

Killen tycktes leka;- -
Samtidigt förneka´
han, iskallt, min person!
Då, en Revolution ---
hota´ att oss steka, -
- tog han sig aldrig Ton!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-08 20:26



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
-69 får mig att tänka på månlandningen, jag var
bara 8 år.
2015-06-09

  KattenKin VIP
Gillar din stil här med teatern och Frankrike!
2015-06-09

    ej medlem längre
Lite dagboksdikt från svunna tider. Ögonblick etsade för alltid.
2015-06-09

  Ronny Berk
minnen, väl värda att berätta...
2015-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf