Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bytesdjur bland rovdjur

Gammal vana villar in mig till gymmets elitavdelning,
här är jag bytesdjur bland rovdjur.
Står stor i vägen.
En långstark hona hade nog flyttat på mig om det inte vore
för mitt åttondels tonnage, med mage till skyddsemballage.

Alla är yngre å vikterna är tyngre.

Vampyrosynlig i spegeln, skarpt inställd på
deff, duckar mina valkar.
Jag som ägde nyss
-för trettio-fyrtio år sedan bara.
Vad 17 hände?




Fri vers (Modernistisk dikt) av Mats Edin VIP
Läst 564 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-12 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP