Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som dimmorna i Thule.


Nycklar till evigheten



Den heta erosen,
brinnande i alla hörnen,
ålar sig fram genom
vårt kött - och flyr
över terrasser av ben,
- gungande i takt
med Samtidens go.

Det var om Natten
å jag sökte dig i en
lägre provins, norr
om Solen, å gatuljusens
nebulosebollar sprakade -
vackrare, än i en sånndär
animerad disneyfilm.

Fann dig, djupt, inne i
en avsides gränd; du
letade efter din Gud, den
Sanning, som varit oss
förlorad, i så många år.
Med trasig Åtrå, ---
gick vi åt varsitt håll...-

Allt verkade lika blekt,
som dimmorna i Thule.
Fanns det Nått å hoppas på?
Texterna blev mina - - -
nycklar till evigheten.
Så, erosen dök upp, igen, --
- på Andra Sidan av Livet...-





Fri vers av Marianne Räf
Läst 249 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-13 17:08



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jättefint skrivet!
2015-06-14

    ordskalv
Vackert...
2015-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf