Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livegen, utsatt.


Helvetets Slav



Skönaste vårarna,
var FÖRE bårarna,
som vi lades uppå, -
likfläckade å grå!

De bruka´ jaga mig, -
- men jag bara sa nej -
till de djävla förslag,
de, illvilligt, mig gav !

Fick, små erbjudanden -
men gav kalla handen!
För jag visste, så väl --
- de ville få mig - stel!

Slet i Arbetets Ring, -
men fick, just - Ingenting,
som lön för Möda, stor!
Svårare, än ni tror!

Sen, ville de att jag
tillstod mig va´svag!
Å, snällt gav efter på
samtliga punkter, då!

Mötte Ingen "Good-will"!
Att jag skulle stå STILL, -
det var allt som gällde!
Och, - Fán vad de SKÄLLDE!

Ja, - nu, sitter jag här !
Vet vad det innebär,
å va´ Helvetets Slav ---
-Var DET vad Livet gav!?





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-13 23:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf