Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Famn av Ljus !


Ängeln



I Himlen änglar,
kanske, tittar ner,
ser hur vi har det.
Bland blå stänglar
de sitter å ler --
å allt om oss vet!

Man vill resa sig
å en ängel nå, -
famnas av dess Ljus --
- å, glatt, säga -Hej! -
å små gullstänk få
på sin rosa blus !

Min Ängel ska va´
pålitlig å sann --
samt ha Karisma;
Min Jungfrudom ta !
Då, känna jag kan
hans starka Prisma !

Kan föreställa
mig ett stort Under -
av ett annat Slag !
Det slutar gälla,
som bringa´ Blunder, -
- å Natt blir till Dag !

Min Ängel, saknar
jag, just, nu, och här!
Han må va´ här, snart !
Kanske, jag vaknar
i nytänt Begär, --
-- skimrande å klart !

Ljuvt - å underbart ....






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 158 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-06-17 13:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Längtansfulla ord...fint...
2015-06-18

    Dan Myrbeck
Alla är värda
en ängel.
2015-06-17

    ej medlem längre
En god dröm, och en god dikt! Du kan nå de där höjderna.
2015-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf