Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Memoarer


utan återvändo
följer jag med pekfingret
ett liv sammanfattat i bläck
som om jag strök under det
                            oundvikliga
förutsägbart som en kadens
subdominant (IV) dominant (V) tonika (I)
lika krasst som en runstenhuggares
                      holmgeir (IV) blef (V) dödr (I)

     allt innan det är någon sorts lögn
     en besvärjelse och en tillvänjning
     ovan cirklar sanningens asgamar 

klorna sätts i bytets rygg
kränger ut inkråmet
gör lodrät till horisont
innan pärmarna sluts
                                i den vitaste av tonarter

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 229 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-06-18 08:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Allt som hänt har betydelse för framtiden...
2015-06-18

  Nanna X
Du landade iaf på tonikan. Tänker på Tranströmers dikt C dur.
2015-06-18

  Marita Ohlquist VIP
Djup text som väcker tankar och känslor!
Får en känsla av att något har avslutats,
"pärmarna sluts"

2015-06-18

    ej medlem längre
Känns som viljan att lösa upp, gå vidare.
2015-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson