Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har gått precis åtta månader sedan vi sågs sista gången.


Om sorg

DECEMBER

Vaknar utan att ha somnat
Somnar utan att ha vaknat
Morgonkaffe tjugo i sex
December du är julljus överallt
Men jag går upp bara för att jag måste
Sitter i duschen tills värmen tar slut
Det känns knappt, jag lever ju ändå med
Iskallt vatten genom bröstkorgen
Hur kan det vara att du inte finns nåt mer
Hur kan det vara att när du gick så fick jag
Inte följa dig och kunde jag följa dig
Skulle jag följa dig
Du var ljuset
Jag hittar inte ljuset

JUNI

Vaknar utan att ha somnat
Men jag är vaken nu
Morgonkaffe tjugo i sex
Juni du grönskar för mig
Champagnevingel regnhimmel
Är det resten av mitt liv som börjar nu
Jag tror det kanske börjar nu
Jag är fortfarande fågelhjärta men
Mamma jag kan andas själv nu
Jag vet vart ljuset är
Jag fixerar blicken vid det
Jag glömmer aldrig ljuset
Du var ljuset
Jag är ljuset




Fri vers av Elsa Rohlén
Läst 276 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-20 23:24



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om sorg och sorgearbete!
2015-06-21

  Thommy J
När sorgen lägger sig, och man börjar skönja ljuset. Men saknaden bara växer...
2015-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Elsa Rohlén
Elsa Rohlén