Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kontradiktioner.


Emotsägelsefullt



Kyla biter tag, fast det är
i slutet av juni, - senvår.

Känner doft av 'blomster', trots
att det är åratal, sen jag punda´!

Automatisk gunghäst gick ej igång,
fastän Pelle la in mynt efter mynt...!

Surströmmingen smaka´ rätt gott, -
trots att den lukta´ syntetiskt bajs !

Genomskinlig, ofärgad sprit å grön soda;-
- dock, är blodet rött som brinnande lava !

Krukorna är av ett hårt material, fastän
leran som formades var mjuk, som Tro.-

Livet har en söt arom av honung, - trots
att allt slutar i Dödens bittermandel!!

De flesta flugor är, väl, rätt retsamma, - men
vissa är försynta, fina, orädda - favoriter !

Jag är Trolovad med en död man, - fast,
bär hans silverring alltmera sällan, - nu ...

Den gröna glasaskkoppen var tom och ren.
Tiden har fyllt den med cigarettfimpar !

Allt tycks vara i sin Ordning ! Men, bakom
Ytan döljes konfliktfyllda Sammanhang.-






Fri vers av Marianne Räf
Läst 199 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-21 16:42



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Intressant tema, gillar dina konfliktfyllda iakttagelser!
2015-06-22

    ej medlem längre
Detta är ju lysande!
Varenda ett fragment har en intelligent bas.

Exempelvis:
"Krukorna är av ett hårt material, fastän
leran som formades var mjuk, som Tro."
2015-06-22

  Åsa Njunjes
Just det! Bakom en yta av ordning döljer sig inte sällan konflikt....och även tvärt om....den raden liksom de ovanför påminner mig om livets ytterligheter.
2015-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf