Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstens odödliga gnista


När kriget var över
plockade barnen upp
de överlämnade
i sanden bultarna
metalltråd lindade
runt nakna kroppar
till ljud av mutterbrickor
de vuxna begravde
sina döda omringade
av  flugornas svärm
lät kapsyler från
coca-colas flaskor
ränna längs pannan
i glans av patronhylsor
de band ihop djurens
huggtänder med viljan
till ett mänskligt liv 
under konstens
odödliga gnista




Fri vers (Fri form) av alicja lappalainen VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-22 06:23



Bookmark and Share


  Trädskugga
Livet finner alltid en väg.

Konsten framför allt!

En i mitt tycke perfekt dikt som
berör taktilt och fint.
2015-06-22
  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP