Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När kulturen möter människan.

Någon ser mig
men ingen hör.

Luften känns trög
och världen luktar avlopp.

Det kommer upp
och jag skäms plötsligt.

Stanken är så tydlig
men jag tror den kommer från mig.

Inte längre än två steg bort
men någon bestämmer att en mur ska upp.

Jag ser mig själv hjälpa till i bygget,
som för att visa min lojalitet.

Och ändå byggs muren framför mig,
som ett tydligt tecken på förbud.

Så jag backar två steg
och nu är det fyra steg bort.

Jag hör mig själv säga
"Ju fler steg bak,
desto mer avlägsen kommer muren och stanken kännas av."




Övriga genrer av LovingWord
Läst 270 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-23 14:01



Bookmark and Share


  Trädskugga
Kloka ord
(om sociala trycket)?

Som läsare vill vi veta mer om
muren och din lojalitet,
skriv på! :)
2015-06-23
  > Nästa text
< Föregående

LovingWord