Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med jämna mellanrum...


Trött på å sova



Sanningen är att jag
är trött på att sova!
Såväl natt som på dag!
Trött att måsta lova --
att ha det som min Lag!

Å, krypa, snällt, i säng
med jämna mellanrum -
Så joina Drömmens Gäng
å delta i sjukt Flum, --
i ett flygande -- Fläng !

Psyket vill kopplas bort --
ibland, så kan det va´.
Det blir -liksom- abort
av Vakenheten, -- ja!
Å, allt blir dött å grått.

Helst, - ville man slippa
den tvingande Blunder, -
å istället pippa - - - -
loss i dån å dunder --
emot Eros´ klippa !

Poeten får stark lust
å skriva om evig
Vakenhets ädla must;
Kanske, dock, ej möjlig
är vid Sömnens blå kust!?

Man blir, ju, så hemskt trött
av att -länge- vaka ! -------
Det är -nästan- dödfött -
att, ens, det försöka!
Man tacklar av, helt slött!

Å, får sova, så sött............ !





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 194 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-06-23 17:15



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Fina verser blev det av sömnens väsen iallafall!
2015-06-24

  ResenärGenomLivet VIP
Man blir så slö om man sover för mycket...men det är skönt ändå ibland...
2015-06-23

    ej medlem längre
Allt går i vågor. Väder och säsonger spelar sin roll.
2015-06-23

  Marita Ohlquist VIP
Ibland blir det rubbningar mellan sömn och vakenhet.
Det gäller att hitta det som känns lagom
för att må bra.
Kan vara svårt i vissa perioder.
2015-06-23

    Dan Myrbeck
Jag hörde "expertråd" på P1:

Sov 6 - 9 tim, då mår du bra.

Men det är ju individuellt.
2015-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf