Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han hade en väns läppar

Satt och läste så där bara

Ensam vid bord för fyra

Avslappnad, harmonisk

Lagom ålder och stil

Jag sökte efter titeln
Klassiker såg det ut som
Min puls gick upp

Glaspärlespelet

Den enda av Hesses som jag inte läst
-Både bra och dåligt

Kulörta strumpor
Ingen klocka
Såg inte ens någon mobil

Bordet bakom ledigt
Satte mig snabbt
Klumpigt
Vågade inte lämna det
Jo, om det framför honom skulle bli ledigt

Jag tvingades kväva en hostning
Det lät ju inte klokt
-Hrmphhffh
Han tittar upp från sin bok
men inte mot mig

Ändå är jag nu ertappad

Jag låter tid gå

Som tur är här ingen service

Han harklar sig
också

Byter ställning

Tittar upp

Nytt kapitel

Jag tror han är en man med många ord

Jag har inget annat att säga honom än det jag inte har gjort
-att jag inte har läst Glaspärlespelet

Allt vi har gemensamt är Herman Hesse
och inte ens det egentligen

Ändå hoppas jag

sätter allt hopp till min bok

Också den en klassiker
tunn Tjechov, tummad

-Oh, läser du Stäppen! Det är det enda av Tjechov
jag inte har läst

Hans röst nasal, läpparna liksom fulnade
av att användas

-Jaså, säger jag kyligt och börjar läsa i boken


















Prosa (Kortnovell) av Mats Edin VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-24 13:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP