Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- Torka tårarna !


Nyfikna hjärtan <3 <3 <3



Karmosinröda, ligger de i
sina kroppsskålar å
kluckar i blodet och slår
för Livet; de är nyfikna
hjärtan, - vill veta allt vad
som döljes bakom de - - -
röda, slutna förhängena !

-Är han där och pillar
på sin Käresta, igen ?
Hur länge till skall vi -
behöva offras i deras
Kärleksakter, -- OSS så
förmätna, tillintetgörande?!
Finns där Ingen Broms!!??

Nyfikna hjärtan ler,
mot Hoppets blida strålar,
som banar väg ------------
genom Mörkrets dova rum,
där våra hjärtan dväljts
i tid av de år, de -
sett passera i Parad ...

Å, Lyckans blå strålar
når förväntansfulla
ögon, vilka skyndsamt
signalerar "Action!" till
nyfikna hjärtan, som -
-snart- får sitt välkomna
Lystmäte av Kunskap --

-- som dem förtjusar ! ;-D)






Fri vers av Marianne Räf
Läst 131 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-25 19:50



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Annorlunda om
en hjärtefråga.
2015-06-26

  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för det tredje stycket!
2015-06-26

  ULJO
Förtjusande skaldat
2015-06-26

  Ronny Berk
"lyckans blå strålar" är vacker poesi !
2015-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf