Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spridda verser.


En ärlig tös



Sitter här å trycker.
Har, väl, mina nycker !
Läppjar söta drycker.

Världen är min Boning.
Livet, det är - kloning !
Tiden är min Älskling !

Kalle har ett Rockband,
som han styr med järnhand;
Sjunger om: "Våg mot Strand"!

Jesus går på Stigen.
Vem skall vinna Krigen ?
Man kan SE Intrigen !

Sibyllorna har spått --
om Mänsklighetens Lott :
Fostervattnet har gått !

Vi delar på vår Spis.
Alla får ros - och ris...-
Den högste bör va´ vis !

Jag vill icke ramla!
Förnuft må jag samla, -
- slutar, väl, å svamla !

Kanske, kan jag Fynda --
Kärlek;- börja Synda, -
- likt en annan Hynda !

Härlig Lust i mig bor, -
så Lyckan lär bli stor -
om det gror skön Amour !

Vill EJ va´ pretentiös !
Säg, var det nånn som FNÖS !?
--Jag är en ÄRLIG tös !!







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 413 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-27 12:07



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Härligt, och fint rimmat! Vad hör jag, fyllde du år, grattis i efterskott isåfall!
2015-06-30

  Åsa Njunjes
Humoristiskt snusförnuft som piggar upp och slutet är härligt konstaterande.
2015-06-28

    ej medlem längre
Hur bra som helst!
En dikt till dig själv, på din födelsedag! Gott!
2015-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf