Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tiden går verkligt långsamt, här-hemma!


Drömd Skrift



Åh, - så långsamt Tiden går !
Vid det här laget borde
det, väl, gått en hundra år, --
sen, Far i Mor mig smorde !
Man kan undra om det står --
-- i Bibeln vad de gjorde !!

Jag drömde nånn till mig sa, -
- eller i Vaket Brådrask:-
-Du skriver så fint och bra!
Hon log, rart, likt en daggmask.
Å, jag vart förtjust å gla´, - -
- - min handstil har jämt vart kass!

Förresten, -- VARIERAR
den, såsom Väderleken!
Likt dikt jag levererar --
-- om man vänder på Steken !
Om, jag modifierar
den lite, -- tänds då veken ?

Det Brottsliga Kapitel, --
-- min Själ emanerat ur,
är en kokande Kittel, -
där bubblor hoppar i Dur !
Det har, väl, ingen Titel, -
men Handlingen är, rätt, sur!

Så, kom jag ej till korta!
Eller, så GJORDE jag det?!
Vad som tilldrar sig Borta -
- ej nånn större Hemlighet.
Vad hemma i min Grotta -
sker i Drömmen, - blott JAG vet !

--Kanske är Intrigen - * HET * !! ...





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-27 19:46



Bookmark and Share


    Jag är fan större än Sartre
Intrigen är alltid värst.
2015-06-27

    Jag är fan större än Sartre

2015-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf