Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista dikten i samlingen "Så länge jag ser Ljuset!"


Motvind



Norrsken i 2 ögonvrår !
De börjar å vindtyra !
Nånn i Garderoben står.
Har de betalt min Hyra ?!

Hemtänsten var kass, idag!
Höll på å bli utan mat.
Kände mig hungrig och svag!
Men, var icke - särskilt - lat.

Mot Okända Äventyr, -- --
- med Kosan riktad Framåt, -
jag min Farkost, hurtigt, styr
uti min Mäktiga Stråt ! ....

Från Kvalen, jag, snart, muckar.
I motvind, segt, jag strövar!
-Herregud, -- vad de juckar!
Min "känslighet" så prövar!

En fågel sjunger, ljuvligt !
Jag känner igen hans röst !
Stämman tycks så okuvlig -
i Viljan att skänka Tröst !

Världen verkar va´ emot -- -
mig; - - att jag ska ha det bra!
Eld vart, här, - ty, jag ser sot.
Nått MER sånnt, vill jag EJ ha !! <>





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 194 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-27 23:47



Bookmark and Share


  Åsa Njunjes
Genom näst sista stycket sjöng fågeln även för mig. Fint! Sista stycket bestämt efter en inledande tvekan och slutet känns viljestark.
2015-07-03

  P-E-H
Vemodigt... men som vanligt väldigt bra diktat.

En dyster känsla, som dröjer sig kvar - men med ett starkt slut.

Kämpa på!
2015-07-01

    Dan Myrbeck
Lycka till med
diktsamlingen!
2015-06-30

  Marita Ohlquist VIP
Många fina rader här!
Svårt att ta ut någon.
2015-06-29

  ResenärGenomLivet VIP
Man får kämpa lite när det är motvind och uppförsbacke...hoppas det vänder snart...
2015-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf