Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blod och vatten


Utdriven i blod och vatten.
Inom sträcker sig mycelet,
trådar sig genom decennier, tråcklar, 

mumlar, väntar på vad jag söker efter.
Jag är kanske tretton år, en gädda:
bara käft, ingen kropp, 

på väg att bli snigel och igelkott –
en överlevnadsinstinkt där jag dyker
under ytan, når bottnen 

efter nästan tjugo år.
Jag har stammat mig igenom böcker
där andra lever ställföreträdande 

och jag betraktar på avstånd
mig själv och världen i grumlet
som käft utan kropp. En krok sänks, 

korsar min väg
till förlossning:
uppdragen genom blod och vatten.

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 210 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-06-28 12:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att försöka bli vuxen.
"Jag är kanske tretton år, en gädda:
bara käft, ingen kropp,"
Oerhört bra formulering!
2015-06-29

  ResenärGenomLivet VIP
Utan blod och vatten - inget liv...
genom blod och vatten - evigt liv...
2015-06-29

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som berör.

"Utdriven i blod och vatten" förlossning.
"Uppdragen genom blod och vatten"
förlossning för själen
Så tänker jag.

2015-06-29

  Eva Langrath VIP
Livsresa som berör
2015-06-29

  Anya VIP
Barndom och vuxenliv. Så gripande skildrat. Jag faller särskilt för där diktarjaget dyker ner på botten...efter nästan 20 år. Känns igen. Psykologiska metaforer i massor.
2015-06-28

  Nanna X
Träffsäker bild av en trettonåring, käft utan kropp. Vältalig näbbgädda.
2015-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson