Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sparvar, liljor och kläder åt gräset


När jag ser tillbaka
är det påfågelögon jag möter.
Mitt ansikte har precis vant sig
att göra grimaser av tillfredsställelse.
                                När har vi fått nog? 

Sanningen landar blygt på nässelblomman,
fäller ihop vingarna till en sluten bok
där vi alla förblöder sakta i hundra år.
Snart har vi lärt oss allt:
                      När ska vi lära oss att ta farväl?

                    *     *     *

Att äntligen få vända upp
vårt rätta ansikte blommande
mot en ny morgon som slår ut
sina vidöppna vingar för alltid.

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 225 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-06-29 10:44



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
"Sanningen landar blygt på nässelblomman" - den raden samt följande blir svår att glömma...
2015-06-30

    prima donna
där något dör får något annat födas. vackert skriftat
2015-06-30

  Åsa Njunjes
Om svårigheten att göra bokslut och gå vidare. Påminner mig om ordspråket; att säga nej till något är att säga ja till något annat.
2015-06-29

    ej medlem längre
Att se tillbaka och mötas av ögon. Briljant.

2015-06-29

  bohemen VIP
Du använder fina bilder,
men andemeningen är lite obegriplig.
Bara en reflektion från min sida.

Bohemen
2015-06-29

  ResenärGenomLivet VIP
Sista delen står för all vår längtan...den berör...
2015-06-29

  Marita Ohlquist VIP
Att ta förväl kan vara en befrielse men även det svåraste som finns att göra!
2015-06-29

  Anya VIP
Jaa när ska vi lära oss att ta farväl? Så vacker frågeställning. Jag läser också texten som religiös. Slutstrofen är så hoppfull. Bra!
2015-06-29

  Nanna X
Så vackert. Om frälsning, tolkar jag.
2015-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson