Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fördömd framtid

 

Oljan är slut om fjortontusen dagar
uppfinningar hånas, patent lånas
folk och naturtillgångar rånas
när maktens män status quo jagar

varje dag dör tusentals med tomma magar
nästan en miljard utan tillgång till vatten
vad har hänt med miljödebatten
vad har vi för etik och orättvisa lagar 

två och en halv miljon hektar skog
skövlas per år medan man manipulerat sår
dubblar samtidigt öknen, får vi aldrig nog 
beslutsfattare fattar beslut som inte går

ett stort problem med eroderad mark
snart kriminellt att äga frön o egna lökar
klyftorna växer, privatiseringen ökar
vi tar utvecklingen med en klackspark 

 

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-07-01 12:02



Bookmark and Share


    snöö
Allting börjar och slutar med att det är pengar som styr i allt. Om inte vinst intressen, i det lilla och i det stora fanns skulle mycket se annorlunda ut. Hur kan vi vända på allt? Bra text.
2015-07-17

  P-E-H
Mycket bra rutet och diktat!

Ett budskap att ta till oss... det är nu - inte i morgon - som vi måste agera för att lösa problemen...

Men är det för sent?

Aldrig.

Tack.
2015-07-01

  louisegirl
Mycket tänkvärd och bra text
2015-07-01

    ej medlem längre
Det verkar inte som man har några planer för en framtid, bara få ut det mesta möjliga innan det tar slut. Konstigt att oljan har räckt så länge som den gör.
Bra skrivet om det sorgliga!
2015-07-01

    Dan Myrbeck
Människan är
intelligent
men korkad.

Tänk om vi kommit lika långt på andra områden som vi gjort när det gäller t ex vetenskap, medicin, etc.
2015-07-01

    Jag är fan större än Sartre
Trevligt att det nuförtiden inte bara är jag som är pessimistisk på sajten.

Kanske börjar folk vakna upp!

Bra skrivet du!
2015-07-01

  Nanna X
Gillar särskilt strofen om skogsskövlingen och de omöjliga besluten...
2015-07-01

  aol
En skrift som alla bör läsa för den är så bra skriven verkligen så den berörde,
2015-07-01

  Magdalena Eriksson VIP
Orka lyfta blicken från din egen navel
se de stora problemen i vitögat
så jag känner rösten mellan raderna tala om mitt eget ansvar

2015-07-01

  Lars Hedlin
Bra och tänkvärd!
2015-07-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, ur led är både tid och värld. Pengar och makt betyder mest. Empati är en bristvara. Bra diktat och rimmat om världen av idag.
2015-07-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som jag hoppas många läser och begrundar!
2015-07-01
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP