Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Labyrint

Städer må bildas i min mun då jag talar
men ljuset är inte tänt i ögat
ingen hemma, någon bortrest
in i munnen, tillflyktsort

Och gömmer mig i trägolvets springor
in emellan brädorna
en labyrint jag springer iväg från dig
bland stickor och bark jag försvinna

Ögat torrt och i taklampan hänger jag
känslan som finns är runt runt runt
laviner i bröstet när ångesten hälsar på
från lampan ner i golvet
lavin i bröstet när jag faller och faller

Tårarna finns på burk, inte i ögat
de är slut, konserverade och undansparade
men i ögat har tårarna dunstat
hjärtat ett stycke kött i kroppen på mig
trumvirveln är död och försvunnen

Sängen känns blöt när jag går och lägger mig
så många tårar fällda där
ett hav torkat i mina täcken och madrasser
skakar av sanden som än ligger kvar

Laviner i bröstet när ångesten hälsar på
labyrinter mellan brädorna i trägolvets springor
bland stickor och bark jag försvinna.




Fri vers (Fri form) av Flyktbenägna Nellie
Läst 447 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-01 21:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flyktbenägna Nellie
Flyktbenägna Nellie