Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det andliga ligger ovan

 

Möts i andlig förståelse
vilket innebär
en negation av all förebråelse
om bara den ena blir kär

även som obesvarad 
så bär ett vackert hjärta
kärlekens initiering bevarad
ställer sig ovan all smärta

ser det som en gåva
en del av att vara
att äkthet mot livet lova
och löftet vill man klara 

en platonsk kärlek
upplevelsen är långt ifrån blek
man vet utan kroppars smek 
själsfrände med samma alfabet

jag kan aldrig äga din dag
men du ska få känna att jag värnar
att kärleken aldrig är vag
mitt och ditt bästa jag tjänar







Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-07-02 12:38



Bookmark and Share


  DominiQueen
åååå så fin, verkligen går innanför huden och ler in i hjärtat..
Tack
2015-07-08

    ej medlem längre
Osjälviskt älska utan att äga. Vackra tankar om platonsk kärlek, om äkta vänskap.
Fint diktat, gillar mycket!
2015-07-04

  Lars Hedlin
Jätte bra framfört!
2015-07-03

    Sefarge VIP
Att ha "ensidigt" begär
men samtidigt förståelse
ett slags "split-vision"
inte alla förunnat i kärlekens
Tecken(om det nu går)
Härligt insiktsfullt skrivet!!
:)
2015-07-03

    Dan Myrbeck
Vi borde kanske införa
platonska äktenskap
för att hylla vänskap?
2015-07-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Så fint du diktat! Med fantastiska rim och vackra empatiska tankar.
2015-07-02

  Sommarina VIP
Kärleksfullt
2015-07-02

  Ronny Berk
"mitt och ditt bästa" är gott nog ! väl tänkt och skrivet, bra poesi, ja !
2015-07-02

  Trädskugga
Öppnar till en fin tankevärld, kan vara en bön för din nästa!
2015-07-02

  Maria T
Fint om platonsk kärlek
2015-07-02
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP