Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtalen

 

Fyra missade samtal
någon snyftar på röstbrevlådan
en kvinna säger: säg att du ringer imorgon
jag älskar dig mamma, får han fram

min oro, min oro, min oro

han ringer från rättspsyk
gråter, liten, rädd, trasig
det är en skräckfilm han hamnat i
farliga interner, får inte ens ha metallbestick

min oro, min oro

säger att han ska se det som ett studiebesök
öva självkontroll så han kommer ut
det är inte farligt att gråta
mycket farligare att förlora sig själv

min oro

ringer, talar om skruvad patient i partyhatt
att han frågat personalen om de på allvar
ansåg att han kvalade in där,
hade ju ingen hatt, han blev utskriven

luften faller ur i fånskratt

han är ju ett barn, stor och farlig som han är,
så är han någons barn - mitt

 

 




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-07-04 21:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Modig dikt och själsämne.
2015-07-05

  Sommarina VIP
En mor är en mor alltid.
2015-07-05

  Lars Hedlin
Starkt i känsla
2015-07-05

  i af apa
doku utan såpa...

gripande
2015-07-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Barn är alltid barn, så vuxna de är. Din oro och barnets målar din penna i värme och kärlek.
2015-07-05

  Lehva VIP
"Det är synd om människan". Det var Strindberg. ..eller hur.
Vilken berörande text. Och jag känner så för mamman och barnet i din starka, vackra text.
2015-07-05

    ej medlem längre
Mycket svårt och tungt...
Lättande när oron avtar.
Gripande dikt om mammas oro för sitt barn!
2015-07-05

  Nanna X
Han hade ju ingen hatt... absurd och befriande upplösning. Gillar nedrappningen av min oro.
2015-07-05

  P-E-H
Extremt gripande text om det jobbiga att stå bredvid.

Känns långt in i hjärtat att läsa.
2015-07-04

  Marianne Räf
Gripande och intressant dokumentärdikt! En mammas oro för sitt barn, - en inte helt unik historia! Bra, du delar med dig!
2015-07-04
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP